Най-новият бос в World of Warcraft се оказа далеч по-голямо предизвикателство

1
2598

Известна част от играчите на World of Warcraft се натъкнаха на проблем, който няма нищо общо с баланса в играта, а по-скоро техните умения. За да придобие най-високия клас екипировка и оръжия, всеки играч трябва да премине през стандартна процедура – системно рейдване при различни трудности, които включват Mythic, Heroic, Normal и Looking for Raid.

Босовете на Mythic трудност са най-трудни за преодоляване в играта; поради това е има посветен цял електронен спорт, който проследява най-добрите играчи как преминават през серия от сложни битки в тандем с други гилдии по света. Останалите трудности са считани за „по-достъпни“ освен ако изберете да се изправите срещу финалния бос от последния експанжън Battle for Azeroth.

Battler for…Survival

N’Zoth, древно божествено същество вдъхновено от Lovecraft, се оказва, че доминира доста от играчите дръзнали да се изправят срещу него чрез Looking for Raid и на всичкото отгоре повечето от тях нямат идея как да го спрат. 

Looking for Raid е най-основния начин за рейдване, който на теория позволява на всички играчи да видят пълното съдържание към историята, заедно с анимациите.

Това, което откроява N’Zoth от останалите босове е специалното му умение, което му позволява да контролира ума на героите. За щастие, шампионите на Azeroth са изработили специална пелерина, която ограничава неговите сили, довеждайки до нормална схватка; стига да имате малко повече опит в рейд и стратегическо мислене, вашите шансове да надделеете се увеличават. Има една малка, но жизнено важна подробност за да оцелеете, независимо колко сте добри:

Слабото място на N’Zoth се свежда до една пелерина

Освен, че пелерината сама по себе си е отличен предмет, тя е и най-добрия избор за схватка с N’Zoth. Ако обаче не я носите, N’Zoth моментално поема контрол над вашия герой, което означава, че сте свършени. След като попаднете в негова власт, вие се превръщате във враг на вашите съотборници и те започват да ви атакуват, докато не убият вас и тези, които са “обладани” от демоничното влияние.

Проблемът идва в момента, в който осъзнаете, че нищо не ви насочва как да се подготвите за N’Zoth. Най-често срещаните причини са факта, че някои играчи не са си спечели специалната пелерина и не я прилагат преди битка, както и незнанието как работи механиката обвързана с контрол над ума, с която N’Zoth доминира над останалите.

Поради тази причина, макар и играчите, които влизат в рейд посредством Looking for Raid да получават засилващи бъфове, болшинството продължава да пада под безмилостното влияние на N’Zoth поради липсата на предварителна подготовка. 

Независимо, че по-напредналите играчи считат N’Zoth за разочароващ финален бос на Mythic трудност, все пак не малка част от популацията на World of Warcraft реагира с респект спрямо неговите способности. Разбира се, сред тях попадат най-вече новите и неопитни герои…

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари