Новите конзоли на Sony се продават наистина добре. До края на март тази година, Sony споделиха, че са успели да доставят 7.8 милиона машини, което макар и с малко е по-добре от продажбите на PlaySation 4 за същия период от появата на конзолата (в случая – 7.6 милиона PS4). И е много вероятно новата конзола да постави нови рекорди за компанията, ако не е пандемичната обстановка, която се отразява сериозно на недостига на хардуерни компоненти и сериозно нарушава работата на линиите на производство и доставка. Прибавете на фона на този недостиг завишеното търсене причинено от това, че хората са заключени по домовете си и конзолите са един от спасителните им пояси, за да запазят душевното си спокойствие, и получавате условия за перфектната буря. За проблеми алармираха от AMD, които доставят технология за конзолите, както и от Microsoft. А сега проблемът беше признат и от японската компания.

В наскоро изнесен доклад от страна на Sony, представен от главния финансов мениджър на компанията Хироки Тотоки, се заявява, че въпреки очакванията за това, доставките на PlayStation 5 конзоли няма да се повишат значително.

Както заявих по-рано, нашата цел е да постигнем по-големи обеми от продажби от същия период за PS4 (втората година от появата на конзолата), но можем ли да завишим драстично доставките? Не, това е малко вероятно. Недостигът на полупроводници е един от факторите това да не се случи, но има и други фактори, които ще засегнат продуктовите обеми. Така че към настоящия момент целта пред нас е да бием постижението от 14.8 милиона продадени бройки за втората година на продажби на PS4.

Все пак Тотоки смята, че Sony биха могли да потърсят допълнителен доставчик на чипове или да направят промяната в дизайна на PS5. „Така например, ние може да намерим може би и вторичен източник или чрез промяна на дизайна, с който се съобразяваме. В отдел Electronics Products & Solutions предприехме една гъвкава маневра и през фискалната 2021 ние бихме желали да пробваме един по-гъвкава подход тук“, добавя Тотоки.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари