Според публикация в социалната мрежа Reddit става ясно, че вече всички герои от Star Wars Battlefront II могат да се съберат сравнително лесно за денонощие и от начинаещ играч. Но това е единствената промяна тук, коментират на свой ред от GameWatcher.

„Така например, действителните награди са общо взето непроменени, което води до забавяне на прогреса“, пише медията. „Макар и ЕА да намалиха цената на героите и временно да премахнаха микротранзакциите от играта, те не са променили цената на стандартните бойни единици и звездните карти. И тъй като играта дава кредити, базирайки се на времето на мачовете, а не на представянето, играещите все още трябва да „грайндят“ няколко часа преди да ъпгрейднат способност или герой, който не е от глвните“, пише медията.

Както вероятно вече сте запознати, EA излезе най-после с дългоочакваната втора част на Star Wars Battlefront. „Ние се вслушахме в обратната връзка с нашата общност и променихме за добро играта“, обещаваха потомците на чичо Сйрудж преди дебюта на заглавието. Промяната изненада всички. Неприятно. Освен заплащането на основната игра, студиото се оказало, че е вкарало pay-to-win модел, а кристалите, с които биват придобивани „сандъците с плячка“ (loot crates), които се очаква да предлагат основно козметични добавки и цената им достига до $100 предлагат важни за прогреса в играта елементи.

Междувременно стана ясно, че глупавата алчност вече струва реални пари на ЕА: Star Wars Battlefront 2 към момента се продава с 60% по-слабо от първата игра.

А може би и в алчния свят на модерния гейминг да има капчица справедливост. Отново според същата медия, цитираща Washington Post, решението за премахването на микротранзакциите е не на ЕА, а на Disney и Lucas Arts. Нещо повече, Game Watcher спекулира, че Electronic Arts може да се окаже с лишени права за „Междузвездни войни“.

Ако сега някой може да вземе правата и на кино сериите на „войните“ от Disney…

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
6 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хихи
Хихи

Не мисля че има чичо Сйрудж.

Хммм...
Хммм...

Как така не си го виждал, той е Dark Snoke от новата поредица на Star Wars. Ахххх… бъди по-наблюдателен !

Хихи
Хихи

Ако наистина геймърите успеят за вбъдеще тотално да бойкотират скапания ЕА – вратовръските ще почнат да скачат от джамовете на небостъргачите си и компанията ще банкрутира.

Аз лично съм ги бойкотирал много отдавна. От времето на ванила SWTOR.

Azhen
Azhen

Е тук не знам … ако наистина ЕА загуби авторските права над Star Wars и ги спечелят Disney …. то мога да кажа само едно – От тигана направо в огъня.
Disney са още по-големи боклуци от ЕА не една две игри са спирали ей така защото им е кеф.

Azhen
Azhen

Да това го знам също…

Хихи
Хихи

Мен лично Rogue One – много ме израдва за разлика от епизод 7. Скоро след месец ще видим дали 8 ще е добре или ще е поредното разочарование.

Paz
Paz

ЕА няма авторски права над Star Wars, a получи лиценз от Disney да правят само те игри за главния пазарен дял. Иначе ако Disney почнат те да си правят игрите, очаквай Дарт Вейдър с Мики Маус уши и опашка. Притеснява ме да не получат лиценз Юбисофт, че те са другата крайност.

ljub40
ljub40

Darth Vader’s Creed, примерно… 🙂