Неофициално: Nintendo прекратява поддръжката на конзолата 3DS

0
89

Ако притежавате старата Nintendo 3DS, се ориентирайте да си вземете нова конзола. Все още няма формално съобщение за прекратяването на поддръжката на тази, но от последни впечатления можем да предположим, че японската компания е на ръба да й дръпне шалтера. Поне така изглежда поради липсата на допълнително съдържание.

Като доказателство имаме последната финансова конференция на Nintendo. Миналата година на това събитие компанията сподели, че ще продължава да пуска нови заглавия за платформата 3DS, в това число Luigi’s Mansion и WarioWare Gold. Все пак обаче да не забравяме, че конзолата преживя възраждане в продажбите в края на 2017 (над 750 хиляди продадени бройки в само в САЩ). Тази година обаче Nintendo нито веднъж не спомена старата платформа. Компанията изпрати имейл на сайта Kotaku, споделяйки, че нейните студия не разработват нов софтуер за серията 3DS. Това би направило Kirby’s Extra Epic Yarn последното заглавие за конзолата. За момента знаем, че единствено видеоиграта Persona Q2: New Cinema Labyrinth се разработва за 3DS.

Имайте предвид обаче, че Nintendo действително поддържа своите продукти изключително дълго време. 3DS излезе преди цели осем години в рамките на 75 милиона бройки. Заедно с успеха на Nintendo DS серията хардуер е може би най-печелившият на Nintendo, закупен над 230 милиона пъти. Така че съвсем няма да е неочаквано, ако компанията обяви дори утре, че пенсионира конзолата. Тя имаше своя момент на слава и сега е време Switch да обере всички овации.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за