Неофициално: Walmart работи върху услуга, която да се конкурира с Google Stadia

0
128

Google привлече цялото внимание към себе си на GDC с анонса на Stadia, платформата за стрийминг на игри, полагаща началото на основите на бъдеще без конзоли. Изглежда обаче на арената ще се появи претендент в лицето на още една голяма корпорация – Walmart.

Според статия на USGamer, търговският гигант обсъжда идеи с разработчици и издатели от началото на годината и по време на конференцията. Носят се слухове, че Walmart възнамерява да пусне своя собствена услуга за стрийминг на видеоигри. Това обаче не е учудващо на този етап – след големите усилия на Google (която все пак е доста по-голяма по мащаб от ограничената за САЩ Walmart) вече всички ще искат да подготвят една такава стрийминг платформа. Преди три години Walmart придоби Jet.com, сайт за електронна търговия. Миналата година пък компанията сключи договор с Microsoft за достъп до облачни услуги, под предлог, че е за намаляване на разходите в магазините. Напълно възможно е всъщност промените да са свързани с разработването на новата платформа.

Проучването на USGamer споменава специализирането на нов сегмент, Walmart Labs, занимаващ се с технологичните начинания на компанията. Освен това търсенето на служители за филиала е изключително ускорено, може би търсейки хора с идеи за конкурента на Google Stadia.

Може би в крайна сметка интересът на Walmart ще си остане просто интерес. Все пак фирмата трябва да положи епохални усилия, за да достигне мащаба на Google, което би ѝ се отразило пагубно. Във всеки случай обаче тези дни ще чуваме много за много подобни проекти от други компании, защото това, изглежда, е бъдещето на гейминга.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари