Неприятности за играещите Borderlands 2 на Xbox 360

0
33

Gearbox Studios – студиото създало едно от хитовите заглавия на отминаващата 2012 година – Borderlands 2 предупреди геймърите, които играят играта посредством Xbox 360 да бъдат много внимателни. Повод за предупреждението са немалко съобщения за необяснима смърт на героите на геймърите.

Причината? Софтуерна модификация, водеща до сериозен бъг, който се е разпространил изключително бързо от някой от модърите на Borderlands 2 към другите играещи.

В края на миналата седмица, от компанията признаха за атаките, като обясниха и вероятната причина за мистериозната кончина на виртуалните герои: изглежда, че няколко играча са използвали софтуер, произведен от външен разработчик, за да навредят на онлайн общността на Borderlands 2 и „развалят удоволствието на играчите“. Крис Фейлър – автор на споменатото съобщение допълва също така, че те са подготвили и изпратили вече обновление за играта към Майкрософт (производител на Xbox 360), което ще оправи проблема.

Въпросната уязвимост явно е в резултат от използването на тайна опция залегнала в самата игра, която позволява на играещите да модват героите си. Това дава на героя им умения, които, не само, че не отговарят на припечеленото от тях до този момент, но даже ги правят много по-силни, отколкото позволява самата игра, а им предоставя и възможност да ползват специални оръжия и брони.

В потребителските акаунти има опция за преминаване в режим badass mode, hardcore mode или IsBadassModeSaveGame, която играчите моднали героите си имат възможността да включат посредством използването на програма, като да речем Save Editor на Gibbed. Въпросната модификация обаче води до това, че когато умрат героите на въпросните играчи, те биват изтривани.

Но това не е всичко, тъй като това не засяга само играчите направили въпросните модификации – ако играч, който не е правил модификации по героя си играе с такъв, който е, то той се „заразява“ или „наследява“ злощастната съдба на геймъра с моднатия герой. И не само това, последиците от модването не само на самия герой, но и на оръжието му и оборудването са фатални, както за модъра, така и за този, който играе с него.

Дали използването на въпросната уязвимост е нарочна постъпка на злоумишленик или е недоглеждане от страна на Gearbox засега не е известно. Това, което е известно засега, че има десетки вбесени фенове на Borderlands 2 и купища мъртви герои.

От Gearbox съветват играещите посредством Xbox 360 да играят с играчи, които познават и то в не в публични сесии. Засега няма данни, че въпросната уязвимост е засегнала някой от играещите Borderlands 2 на PC или PlayStation 3.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за