Нещата с Godus продължават да не изглеждат добре

1
9


Ветеранът Питър Молиньо е известен с много неща, между които, за съжаление това, че невинаги спазва обещанията си.

През 2012 г. Молиньо и неговото студио 22 Cans представиха впечатляваща визия за Godus, когато качиха в Kickstarter своя проект, но после нещата зациклиха и много се зачудиха какво става с проекта.

През януари тази година, водещият дизайнер на играта Конрад Начински – „FuriousMoo“ – публикува във форума на играта следното недвусмислено послание: „За да бъда брутално откровен и придържащ се към реалното положение на нещата, трябва да ви заявя, че просто не виждам как ще доставим всичко това, което обещахме на страницата на играта в Kickstarter“.

Което, от своя страна, не е това, което геймърите биха искали да чуят. Миналата седмица обаче Начински вдъхна малко спокойствие в тях, заяявявайки, че вече започва да се чувства по-оптимистично за развитието на нещата, макар че, подчертава той, фокуса на хората от студиото се е преместил основно в работата по мобилната версия на играта, което е необходимо, тъй като те не могат да се откажат просто така от така нужните им приходи, които ще дойдат от тази платформа.

Молиньо пък в момента работи по свой собствен си проект, което оставя Начински в доста неудобна ситуация, който от своя страна изглежда се стреми да е честен с геймърите и хората, които явно са подкрепили проекта, опитвайки се да довърши проект, който изглежда така сякаш е влязъл в задъдена улица. Разработчикът е ново лице в екипа на 22 Cans, и се създава усещането, че са го оставили да се оправя сам с целия проект, пишат от Rock Paper Shotgun.

Godus, от своя страна, така и стои все още в Steam Early Access, с увеличаващи се негативни коментари за проекта.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
lavandulata Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
lavandulata
lavandulata

Мдааа Early access и pre order са основните причини за подобни глупости. Когато става дума за собствена инвестиция май компаниите са доста по внимателни с оргяанизацията. Когато провала е платен от потребителите се появяват подобни недоразумения и накрая пиеят една студена вода.

От друга страна без кикстартър сума бедни стия нямаше и една игра да направят та ни така ни иначе.