Може и вече да сме 2019 г. или цели две години, откакто Wii U беше официално спряно, но цената на конзолата упорито върви нагоре, достигайки неподозирани стойности.

Славната платформа, която напук на пренебрежението съдържа някои от най-добрите игри на Nintendo за последното десетилетие, вече не се намира по магазините. В резултат, всяка една конзола – и особено неотваряните или онези в отлично състояние – започва да става адски трудна за покупка. Като такива, цените започват да отразяват нейната рядкост и не са твърде различни от това, което може да очаквате за нещо като Nintendo 64 в безупречно състояние, което все още е запечатано в кутията си. Бързо търсене в Amazon разкрива, че продавачите офертират последния си запас за около 800 долара (или с 450 по-висока от стартовата цена на конзолата през 2012 г.).

Към момента, Wii U Deluxe с предварително инсталирана Mario Kart 8 струва 800 долара. Стандартният deluxe комплект с Nintendo Land е „само“ 789.99 долара, а бъндълт, който идва с New Super Mario Bros. U + New Super Luigi U, може да е ваш за неразумно високата цена от 879 долара. Историята е подобна и от нашата страна на Океана, където Amazon UK предлага пакета с Mario Kart 8 за 425 лири.

Независимо дали вашата собствена Wii U конзола седи у дома, един ден тя ще си струва значителна сума. Колко точно, остава да се види, но със сигурност си струва да се пази. Може би Wii U в крайна сметка ще бъде високо търсена от колекционери, нещо като онази неуловима лъскава карта, която никога не може да добавите във вашата колекция?


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари