Директорът Нийл Блумкамп, създал известни филми като District 9 и Elysium (както и почетният опит за филм по Halo), сега е начело на ново студио, което е на път да издаде няколко „експериментални кратки филми“ на Steam платформата. Мистериозната компания на име Oats Studios публикува и трейлър, представящ кратки сцени от филмите. Не очаквайте това обаче да са евтино направени идеи – изглежда Сигорни Уийвър също се е включила в проекта.

Steam помещава документални и игрални филми прекалено отскоро и повечето от заглавията са кратки инди проекти на амбициозни студия, така че това ще е първият път, в който артист с голямо резюме ще работи специално за издаване на съдържание за платформата. От трейлъра разбираме, че Oats Studios разработват скъпи специални ефекти, което е ново за Steam.

Засега обаче само знаем, че кратките филми ще бъдат издадени „скоро“. Все още няма информация и за цената им, но пък за сметка на това Блумкамп сподели много от идеите си в Twitter. Той предполага, че първата част ще е безплатна и първите видеа ще бъдат публикувани и в YouTube. Втората част ще се заплаща. Освен това потребителите вероятно ще могат да закупят и 3D моделите, VFX асетите, концептуалните рисунки и останалия материал от етапите на разработка в Steam. Директорът очаква и някои от кратките филми да се преработят и в пълнометражни заглавия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари