Едва ли някой може да каже защо, но две години след пускането му, клиентът на магазина на Epic Games Store все още създава проблеми за мнозина. Все пак хората от Epic не престават да оптимизират софтуера и през тази седмица имаме нова версия, с която биват решени два проблема след доклади на потребители. Става въпрос за необичайно натоварване на централният процесор, когато софтуерът е в покой. Вторият проблем, който по-скоро е свързан и с първия е че клиентът изпраща необичайно по обем количество данни към сървърите на Epic Games. Както посочва разработчик от студиото – версия 11.0.2 не представлява трайно, а временно решение на проблемите, като от студиото работят активно вече по следващата версия на лаунчъра, с която те се надяват проблемите да бъдат оправени окончателно.

Въпросът с прекомерното използване на процесорна мощ на клиента и то в състояние на покой, засяга, както AMD, така и Intel конфигурации и води в много случаи до свръхвисоки температури, което от своя страна може да е повече от досаден проблем.

Оказва се, че процесът, който причинява този тормоз на процесора изпраща съмнително много данни от машините на потребителите. Според Сергей Гальонкин от Epic Games, причината за това се явява проблем в браузърния модул на клиента, който не засича, че лаунчърът е минимизиран и в резултат на това остава активен.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари