Новата версия на Nintendo Switch ще има живот на батерията до 9 часа

1
138

Nintendo най-накрая потвърди нова версия на стандартната си Switch конзола, която ще има значително по-дълъг живот на батерията. Ще излезе по магазините в Япония в „края на август“, а в Обединеното кралство – през септември.

Този нов модел – който пак ще се казва Nintendo Switch – ще е с батерия, която издържа между 4,5 и 9 часа в зависимост от играта, която играете. За Zelda: Breath of the Wild получавате 5.5 часа време за игра. За сравнение, сегашният Nintendo Switch издържа между 2,5 и 6,5 часа (и около 3 часа за Zelda).

А предстоящият Nintendo Switch Lite, който беше обявен наскоро, ще е с живот на батерията между 3 и 7 часа (4 за Zelda).

Предстоящото обновление на Switch беше споменато на страницата в Twitter на Nintendo Япония в сряда следобед, и сега може да се види на официалния сайт на компанията. Там са сравнени старата, новата и Lite версиите на Nintendo Switch.

Новият Switch е същият обновен модел, който беше разкрит от американското FCC, което посочи, че няколко компонента в сегашния дизайн на Switch ще се променят.

Обявлението на FCC гласи, че новият Switch ще е с променени процесор и флаш памет, но там не се споменаваше нищо за нова батерия. Вероятно Nintendo запазват 4310 mAh батерията на Switch и подобряват ефикасността на новата Mariko версия на Tegra чипа, който ще се използва и при Lite версията.

Но пък то не си противоречи с думите на началника на Nintendo America Дъг Баузър от миналата седмица, когато той каза, че Lite ще е единственият нов хардуер, който ще можем да очакваме за Nintendo Switch тази година. Според Nintendo, това означава леко хардуерно надграждане, подобно на това, което видяхме с PS4 Pro.

Въпроса, който остава, е дали производителността ще се различава по други начини. Те биха могли да са премълчани засега, за да може по-късно да ни предложат по-основен редизайн на платформата. По тази тема Nintendo каза, че няма да пускат Pro модел тази година.

Потребителите би трябвало да започнат да виждат новите опаковки по рафтовете на магазините в началото на септември.“ каза представител на Nintendo UK пред Eurogamer “но това ще зависи от отделните магазини и локации.“

Ако искате да си купите Switch, но не сте заинтересовани в преносимата Lite версия – най-добре e да отложите покупката си дотогава.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
boris
boris

wow cool post thanks for sharing