Новата игра на Amazon: Breakaway, ще използва нов вид валута, използван в Twitch

0
56

Вечерта на 29-ти септември Amazon обяви новата си игра Breakaway: първата в света, която ще използва новата валута, подготвяна да се използва от стрийм сайта Twitch. Играта и валутата на име Stream+ бяха обявени на Twitchcon събитието в Сан Диего. Amazon Game Studios обещаха, че Stream+ ще бъде интегрирана директно в Breakaway, и разкриха видео клип, показващ как играчите ще печелят пари в играта – чрез гледане на мачове онлайн и залагане в битки.

 

Разработена от екипа на Killer Instinct – Double Helix Games, играта Breakaway ще съчетава основите на Dota 2, League of Legends с елементи от култовия хит Rocket League. Играчите могат да строят катапулти и други структури на тяхната част от картата, преди два отбора да се срещнат за дуел, използвайки магия, и да се опитат да вкарат опасна реликва в противниковия лагер за още точки. Изглежда студиото се е вдъхновило от световната митология за създаването на героите – едни от тях ще са Влад Цепеш, Спартак, и средновековната магьосница Морган Льо Фей.

 

Амазон купи Twitch през 2014 година срещу скромната сума от 1 милиард долара. Това може да е причината, поради която Breakaway ще използва Stream+ за разлика от други готови за Twitch игри като League of Legends. Все още обаче няма подробна информация относно механизма на работа на новата гейм валута. Засега знаем само, че ще се използва за залагане, но не и дали ще се обменя с истински пари или ще се разменя само между играчите. Но скорошните спорове относно Counter-Strike: Global Offensive, предполагат засилена защита на валутата, за да не се получава нелегално изкарване на истински пари.

Освен Breakaway, Mojang също подготвя игра, свързана със залози – Cobalt. Освен това Salty Bet също работи чрез залози с пари, но тези игри работят с различни валути. Stream+ вероятно ще бъде предназначена за по-широка употреба на тези виртуални пари, която да не се ограничава само с мачовете на играта Breakaway. Освен това в момента се подготвят още две игри с интеграция на Twitch – New World и подобната на Dota, Crucible. И за трите игри не са известни датите на излизане.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари