Новата игра Anthem рискува да се провали още от самото си издаване

7
876

Помните ли преди как се издаваха игрите? Те просто… си излизаха. На определен ден вие можехте да отидете в магазина за електроника, да си купите кутията, да се приберете и да пъхнете диска. След десет минути сте готови. Хубави времена бяха.

Сега обаче е 2019-та и нещата никога не са толкова прости. А в случая на Anthem са толкова заплетени, че дори издателят Electronic Arts се принуди да помогне на обърканите с изображение-таблица. А главните фактори дали и колко можете да играете Anthem в средата на февруари е каква машина притежавате и колко пари можете да склоните да тегли ЕА Games от вашата дебитна карта всеки месец.

Ако закупите Anthem за персонален компютър и сте се абонирали за Origin Premier срещу 15 долара, започвате да играете на 15-ти февруари. Ако обаче плащате само за Origin Access ($5), от същия ден имате право само на десет часа игра. Правилата са приблизително същите за собствениците на Xbox конзоли. Всеки без пълния абонамент за услугите на ЕА или притежател на PlayStation 4 ще чака до 22-ри февруари. Положението е излишно сложно и дори досадно. Идеята на мултиплеър заглавията е именно да обединяват всички геймъри, за да играят заедно. Това разделяне според това кой колко е заплатил ще угаси цялото вълнение, създало около тях. В очите на Electronic Arts вие имате пари и ще започнете да играете отрано, докато вашите приятели, които не могат да вместят премиум абонаментите в месечните си разходи, ще чакат отвън. В този момент вие се оказвате сами в играта.

Не че това поведение е наблюдавано единствено при ЕА Games, но напоследък става още по-неприятно и нелогично, особено след въвеждането на отделни нива на абонаменти. EA, Access, Origin Access са интересни като концепции. Допълнени обаче от Origin Premier срещу по-голяма сума на месец смисълът на всичко е да се изтегли по-голям доход от потребителите с риск от тяхното „сортиране“, а това пречи на нас и на игрите, които играем. Има ли смисъл ЕА да налага ексклузивно платен период на ранен достъп, за да накара играчите да платят повече за услугите на компанията (защото очевидно 60 долара не стигат за самото купуване на Anthem)? По-лесно беше да се повиши базовата цена на играта и всички да започнат заедно.

По-рано днес играч попита в Twitter разработчиците защо геймърите на PlayStation са така игнорирани. Джонатан Уорнър, директор на проекта, отговори, че това условие не е поставено от BioWare и не зависи от решенията на студиото. То е част от споразумение между ЕА и Sony. Уорнър допълни: „Ако зависеше от мен, ВСИЧКИ щяхме да играем в един и същи ден„.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари