Новата конзола Quya ще има Final Fantasy III

0
22

Final Fantasy III ще подкрепи конзолата Ouya, базирана на Android, при излизането ? на пазара, потвърдиха Ouya и Square Enix вчера.

Ouya ще излезе през март, 2013-та година.

Първоначално Final Fantasy се появи през 1990г., след което бе ъпдейтвана и пусната на Nintendo DS, iOS, Android и PSP. Версията за конзолата Ouya ще е базирана на 2006 DS 3D римейка на Final Fantasy III и ще се възползва изцяло от високата резолюция на системата.

„Това ще е първият път, когато геймърите извън Япония ще могат да играят Final Fantasy III на телевизорите си чрез конзола“, каза компанията Ouya в официалното си съобщение по повод партньорството.

Ouya и Square Enix ще пуснат безплатна демо версия на играта за тези, които са нови във франчайза на Final Fantasy. Square Enix допълни, че обмисля да предостави и други заглавия на Ouya в бъдеще.

Новата конзола успя да си проправи път благодарение на сайта Kickstarter, където представи своя проект и си постави за цел да събере 950 000 $ от спонсорите, макар че отдавна надмина тази сума. Със седмица до крайния срок, Ouya разполага с 5,8 милиона долара за своята идея.

По-рано този месец Ouya обяви, че първата официална игра за конзолата ще е Human Element, игра на Robotoki.

Ouya е с големината на кубчето на Рубик, има четириядрен Tegra3 процесор, 8GB флаш памет, 1GB RAM, Bluetooth свързаноност и HDMI TV връзка плюс това, че поддържа до 1080p HD.

Всички са обърнали поглед към Ouya, за да видят дали наистина ще успее да се справи с проекта.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари