Nintendo анонсира следващата си мобилна игра и тя изглежда доста обещаващо. Заглавието се нарича Dragalia Lost и представлява екшън RPG, което трябва да видим до края на годината.

Засега за играта не се знае много, но първият ѝ трейлър, макар и японски, показва готин аниме арт стил и загатва за бойната система.

Dragalia Lost се прави в сътрудничество с японското студио Cybgames. То е известно със своята мобилна походова ролева игра Granblue Fantasy. Обект на особен интерес в Страната на изгряващото слънце, Granblue Fantasy вече е свалена над десет милиона пъти. Тя е подобна на Fire Emblem Heroes на Nintendo и използва gacha система с микротранзакции.

Nintendo все по-уверено стъпва на мобилния пазар. През 2016 г. компанията най-напред пусна Miitomo, която дори не бе игра, но след това дойде Fire Emblem Heroes, която спечели 295 милиона долара за първата си година. Не трябва да пропускаме и Pokémon Go, която е частична собственост на Nintendo. Animal Crossing: Pocket Camp e друго конзолно заглавие, което прескочи на мобилните екрани и вече изкара 20 милиона долара за два месеца. Не трябва да забравяме и платформъра Super Mario Run, който е платено заглавие.

Предстои мобилна версия и на суперхита Mario Kart, която трябва да се появи до края на фискалната година на компанията.

Вероятно повече подробности за Dragalia Lost ще научим на Е3 през юни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за