Nintendo анонсира следващата си мобилна игра и тя изглежда доста обещаващо. Заглавието се нарича Dragalia Lost и представлява екшън RPG, което трябва да видим до края на годината.

Засега за играта не се знае много, но първият ѝ трейлър, макар и японски, показва готин аниме арт стил и загатва за бойната система.

Dragalia Lost се прави в сътрудничество с японското студио Cybgames. То е известно със своята мобилна походова ролева игра Granblue Fantasy. Обект на особен интерес в Страната на изгряващото слънце, Granblue Fantasy вече е свалена над десет милиона пъти. Тя е подобна на Fire Emblem Heroes на Nintendo и използва gacha система с микротранзакции.

Nintendo все по-уверено стъпва на мобилния пазар. През 2016 г. компанията най-напред пусна Miitomo, която дори не бе игра, но след това дойде Fire Emblem Heroes, която спечели 295 милиона долара за първата си година. Не трябва да пропускаме и Pokémon Go, която е частична собственост на Nintendo. Animal Crossing: Pocket Camp e друго конзолно заглавие, което прескочи на мобилните екрани и вече изкара 20 милиона долара за два месеца. Не трябва да забравяме и платформъра Super Mario Run, който е платено заглавие.

Предстои мобилна версия и на суперхита Mario Kart, която трябва да се появи до края на фискалната година на компанията.

Вероятно повече подробности за Dragalia Lost ще научим на Е3 през юни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари