Новата приключенска игра на Double Fine вероятно ще бъде 2D

0
9

Предстоящата игра на Double Fine, спонсорирана от фенове, вероятно щe бъде традиционно 2D изживяване, предаде Eurogamer.

Шефът на студиото Тим Шафър и ветеранът в приключенските игри Рон Джилбърт обсъдиха по-подробно проекта в ново видео, публикувано на Kickstarter страницата на играта.

„Една от причините да бъда развълнуван да направя нова приключенска игра бе, че ще имам възможност да работя с Нейтън Стапли, който е художник с невероятен стил“, обясни Шафър.

„Едно от нещата, които ми липсваха при двуизмерните приключенски игри е, че се дава възможност на велики художници да изразят себе си директно на екрана; няма нужда да се преминава през 3D обработка или сложна технология, която може да промени тяхната оригинална идея.“

„Много харесвам идеята за фонове, рисувани на ръка. Остава въпросът дали персонажите също да бъдат рисувани на ръка, или да бъдат анимирани.“

Джилбърт моментално се съгласи с Шафър – „Смятам, че всичко трябва да е 2D. Old school!“

„Просто смятам, че би било много по-интересно от 3D. 3D наистина допринася много, но за проект като този, който цели да акцентира върху изкуството на художника – мисля, че 2D ще ни помогне да постигнем това.“

Клипът, заснет преди започването на кампанията за дарения по-рано този месец не дава много твърда информация, но показва много интересни факти за миналото, настоящето и бъдещето на приключенския жанр.

Double Fine също така обяви нови награди за всички евентуални дарители. Ако дарите над 30 долара, ще получите саундтрак, 60 долара ще ви осигурят дигитално копие на книга с илюстрации от играта, за над 100 долара ще получите специална версия на играта включваща самата игра, както и DVD или Blu-Ray на филм за създаването ѝ, а над 500 долара ще ви осигурят играта на физически носител.

Създателят на култовата игра Psychonauts вече е събрал 2 111 425 долара – много над 400 000, на колкото се надяваха те в началото.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари