Нова генерация енджин от Square Enix, наречен Luminous Studio

0
20

Някои от водещите технологически специалисти в Square Enix и в частност Yoshihisa Hashimoto, Hiroshi Iwasaki и художникът Ryo Iwata, демонстрираха на закрити врата новият енджин, който компанията ще ползва за много от бъдещите си заглавия. Той се казва Luminous Studio и ще наподобява Unreal Engine и Unity, поне що се отнася до инструментите за създаване на светове. Разработчиците дават всичко от себе си да създадат висококачествен, лесен за употреба, бърз, компактен и поддържащ както ръчни така и автоматични методики енджин.

Luminous Studio ще бъде съвместим с всякакъв хардуер, който поддържа програмируеми шейдъри, като PlayStation 3, Xbox 360 и PC. По думи на Hashimoto, за платформи без програмируеми шейдъри, като Wii и 3DS „се работи усилено“ те да бъдат включени сред останалите конзоли. Енджина има пълна поддръжка на DirectX 11, а ключов компонент в него ще бъде анимацията. Според авторите на проекта неща като моделиране и осветление ще бъдат доста стандартни неща в идните поколение игри, а лошата анимация ще бъде изключително забележима и това е причината да се наблегне на нея. Друг голям фактор за екипа е изкуственият интелект.


Реална снимка в ляво и нейното копие в Luminous Studio в дясно.

За момента компанията не планира да продава енджина си на други фирми. Той ще се ползва единствено от Square Enix, като изключения правят компании, които работят по проекти на SE. Скоро авторите планират да направят големи демонстрации, с които да привлекат вниманието на публиката към логото на играта, което все още не е завършено и към технологичното демо, над което се работи в момента.

Според Hashimoto демото ще бъде готово до края на 2012г. или най-късно началото на 2013г. Той обаче не спомена кога може да завърши работата по енджина, нито дали вече се планират игри, които да се възползват от него. Единственото обещание е „много повече информация през следващата година“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за