Последната седмица Bandai Namco официално разкри проекта с име Code Vein, игра, в която би трябвало играчите „да пируват с кръвта на враговете си“ в един „масивен взаимно свързан свят“. Екшън RPG-то се подготвя да излезе за „основните конзоли“ (тоест поне PlayStation 4 и Xbox One) през 2018-та година. За съжаление все още не се знае дали ще има версия за персонални компютри.

Bandai Namco сподели и сюжета на играта. Ще трябва да се биете на страната на Отмъстителите в свят, пълен с опасни противници и чудовищни водачи. В недалечното бъдеще, мистериозна катастрофа разрушава досега познатия ни свят. Извисяващите се небостъргачи, допреди символи на просперитет, сега са безжизнени гробове на миналото на човечеството, разбити от така наречените Шипове на наказанието. В центъра на разрухата е скрита групата на Отмъстителите Vein. Това последно укрепление подслонява последните оцелели, за да се бият, надарени с даровете на силата в замяна на спомени и ужасна жажда за кръв. Ако се поддадете на изкушението изцяло, рискувате да се превърнете в едни изгубени чудовища без никаква следа от предишния ви вид.

Като отмъстители, геймърите могат да създават и използват специални колби с кръв, които пълнят от чудовищата и използват за да подсилват способностите си. Представител на Bandai Namco обясни: „Играчите могат да променят формата си за по-голяма сила, за да отслабят враговете си и да използват нови свръхзаредени атаки.“. Ерик Хартнес от компанията сподели в изявление, че Code Vein ще бъде нова игра със свежа аниме естетика и кръвопролитен геймплей.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Емил Омайски Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Емил Омайски
Емил Омайски

Заглавието може да е малко подвеждащо, защото играта не се разработва от FromSoftware (студиото разработващо Soulsborne игрите), а от Bandai Namco и Shift. Bandai Namco са само разпространители на Dark Souls а Shift са известни най-вече с работата си по God Eater игрите.