Нова информация за Counter-Strike: Global Offensive

6
31

Както знаете, Valve Software работят над Counter-Strike: Global Offensive, която ще излезе през следващата година. Предишните части на Counter-Strike се появиха само за РС( измислената версия за първия Xbox не я броим), но Global Offensive ще бъде достъпна и за притежателите на PlayStation 3 и Xbox 360 – играта ще достигне до потребителите чрез услугите PlayStation Network, Xbox Live Arcade и Steam.

В разработката на проекта участва и студиото Hidden Path Entertainment, което се трудеше и над Counter-Strike: Source. Официалната информация все още е малко. Създателите предпочитат да цитират общи фрази за оръжията, картите, римейковете на старите арени, новите модели на героите и оръжията, както и още по-празни приказки за удобната организация на мачовете и статистиката. Това са неща, които може да предположим и без да сме се допитали до Valve.

Далеч по-конкретна информация са готови да споделят киберспортистите, които са били поканени в офисите на студиото и дори са изиграли няколко срещи. Тях много ги е зарадвал факта, че разработчиците са взели присърце желанията и препоръките на професионалните играчи на Counter-Strike: Source и Counter-Strike 1.6.

Самата игра е близо до бета версия и като цяло е направила добро впечатление. Крейг Левин, един от участниците на закритите бета тестове, разказа, че са планирани два режима – кежуъл и съревнователен. При това срещите ще се провеждат на дедикейтит сървъри, а за подбора на съперниците ще отговаря специална система, която няма да позволи на новобранците да се превърнат в лесна плячка на професионалистите.

Вече се знае, че в Counter-Strike: Global Offensive ще се върнат култовите карти dust, dust2, inferno и nuke. Очакванията са към този списък да бъде прибавена не по-малко популярната train. Според думите на Левин, картите в Global Offensive изглеждат просто възхитително. Няма нищо чудно в неговите твърдения, защото играта се прави с подобрена версия на енджина, използван в Portal 2.

В Counter-Strike: Global Offensive ще се появят нови пушкала, в това число тежка картечница, няколко пистолета и шотгън. Опитните играчи навярно бързо ще намерят приложение на коктейлите „Молотов” – с тяхна помощ могат да се блокира всеки коридор или с едно премерено хвърляне да се изпържат няколко противника наведнъж.

Още една интересна новост е гранатата-примамка. Тя издава звук от стрелба и може да служи за отвличане вниманието на играчите, които се опитват да изчислят позицията на противника по слух.

Арсеналът като цяло ще бъде сериозно преработен. Ако по-рано в Counter-Strike всички оръжия се деляха на задължителни(AWP, Desert Eagle, AK-47, M4A1 и т.н.) и безполезни (всякакви видове полуавтомати), то в Global Offensive ситуацията ще се промени. Valve искат да са убедени, че всяко оръжие ще се използва активно. Тази задача, обаче, със сигурност не е от лесните.

Левин е заявил, че като геймплей новата игра ще привлече интереса на феновете на Counter-Strike 1.6 и Counter-Strike: Source. Дали те ще останат с добро или лошо впечатление е друг въпрос. Киберспортистът счита, че като цяло професионалистите са останали доволни от динамиката на сраженията.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Evolutionn
Evolutionn

Това видео 1-во е бутано от някой, който няма нищо общо с Valve и 2-ро това е трейлър за Pro Mod..

danchobg
danchobg

добре ве…. :clap: ще се играе….. :beer: нови оръжия, гранати …. :cheers:
и графиката ще е малко по-добра, като гледам клипа

achkar
achkar

Трейлърът е на CS:Online

К. Вели
К. Вели

Ъхъ, финтираха ме лошо. Махам го.

Mu6o
Mu6o

Гранатите ще са от L4D2 — Молотовия и другите не ги знам…

danchobg
danchobg

пак е някакво начало на обогатяването на средствата за убийство