Младата компания Neurable приключва работата върху фантастична видеоигра с виртуална реалност, в която управлявате предметите с помощта на електрическата активност на мозъка.

Новата игра за виртуална реалност се нарича Awakening и се контролира чрез мозъчната активност. На главата на геймъра се поставя еластична поставка с електроди, която се съединява с VR очилата HTC Vive.

Според сюжета, героят се събужда в детството си и разбира, че притежава телекинетични сподобности и с помощта на мисълта си може да премества различните предмети. Електродите регистрират мозъчната активност и в съответствие с мозъчните сигнали се определя, какво трябва да се случи в играта.

За да се започна играта, засега са необходими около 10 минути първоначално обучение, но нейните създатели споделиха, че през месец декември ще представят нова версия, за която никакво предварително обучение не е необходимо. Специалистите на Neurable считат, че техният опит ще бъде подет и от другите разработчици на видеоигри.

Съвременните технологии дават възможност за управление на събитията не само чрез клавиатурата, мишката и игровия контролер. Така например, технологията Microsoft Research използва технологиите на Kinect и метод за интелигентно разпознаване движението на пръстите и ръцете.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари