13.9 C
София

Новият id Tech 6 енджин ще дебютира с Doom

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

„Що се отнася до новата Doom игра, 60-те кадъра в секунда са наистина много важни за нас“, коментира Робърт Дъфи от id Software. Поставяйки си целта да предложи една игра, която не само изглежда много добре в 1080р, но и се движи изключително гладко с 60 кадъра в секунда, Дъфи и колегите му от студиото ще разработят нова версия на своя енджин id Tech.

Студиото се надява, че ще успее да подобри значително начина, по който изглеждат различни елементи от света на играта, като динамичните светлинни ефекти например, които не бяха реализирани достатъчно добре в предния му шутър Rage.

„Когато сенките не се движат и текстурите все едно за залепени за земята, това създава усещането, че сте извадени от средата, в която играта се опитва да ви постави“, обяснява Дъфи значението на този компонент.

Програмистът е сигурен, че с id Tech 6 студиото ще предложи напълно ново изживяване.

„Тук ще прибегнем до рендване на физически принцип. Това е напълно нов метод за изобразяване на ефектите спрямо това, което показахме от Doom а миналогодишното издание на Quake Con„.

Ако новият енджин усее да реши визуалните проблеми, които съпътстваха някои предни игри на id Software, това със сигурност ще бъде важна крачка напред към повторния дебют на Doom.

Doom излиза през 2016 г. за PS4, XBOX One и РС.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини