Новият Xbox няма да поддържа употребявани игри?

5
18

Вътрешни източници споделиха, че новият Xbox на Microsoft няма да позволява играенето на употребявани игри. Следващото поколение гейм конзола ще изисква постоянна връзка с интернет, чрез която ще се определя дали заредената игра действително е купена от собственика й. Същите източници допълват, че игрите за платформата – било то изтеглените или записаните на Blu-ray диск – ще имат код за активация обвързан с акаунта на конкретния потребител. Това означава, че игрите няма да могат да се продават на старо.

Още преди година се понесе слух, че Microsoft са си поставили за цел да унищожат пазара за игри втора употреба. В новите слухове обаче за първи път се споменава, че крачката към тази цел ще е задължителното условие конзолата постоянно да бъде свързана с интернет. На пръв поглед това изискване звучи като сериозен недостатък, но, от друга страна, според много проучвания едва около 30% от собствениците на Xbox използват конзолата без да са свързани към интернет.

Нещо повече, говори се, че и Sony имат идеята да спънат продажбите на употребявани игри. Техният метод обаче нямало да бъде постоянна връзка с интернет, а по-скоро специални RFID чипове вградени в дисковете, които ще играят ролята на уникален идентификатор за всяка една игра. На този етап, обаче, и двете предположения остават само в сферата на слуховете.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари