Нови игри за PlayStation Vita

0
23

Новата портативна конзола PlayStation Vita стана една от централните теми на пресконференцията на Sony на изложението GamesCom 2011. Представител на компанията показа в действие сензорният панел, опровергавайки слуховете за орязването на паметта. Както и се предполагаше в началото, Vita ще разполага с 512MВ оперативна памет и 128MB памет за графичния процесор.

Бяха показани и няколко игри. Представената преди време портативна версия на Resistance получи подзаглавие Burning Skies.

От Sony и Nihilistic Software се кълнат в роднините си, че става дума за чисто нова игра, чието качество няма да отстъпва по нищо на трите заглавия от серията, появили се за PlayStation 3. На направената демонстрация се видя, че в услуга на по-добрия контрол са впрегнати всичките сензорни панели, жироскопи, аналогови стикове и какво ли още не.

Добавена е система за автоматично укритие, благодарение на която героят сам се скатава зад преградите без непосредственото участие на играча. В този ред на мисли – очакваме DLC, в което играта ще се игра сама.

Беше представено още едно интересно заглавие- хибридният платформър Escape Plan. Задачата на играча е да помогне на двата героя Лил и Лардж да преодолеят дадени препятствия. Единственото условие е да не умират, а това се случва доста лесно. Escape Plan ни допадна със стилизираната си визия и черно-бялата цветова палитра. Играта излиза през 2012.

Sony се похвалиха на добра поддръжка от страна на разработчиците. Например, сред стартовите игри се очаква Ubisoft да се включат с Assassin’s Creed, Rayman Origins, Lumines, Asphalt, MJ: The Experience и Dungeon Hunter.

PlayStation Vita ще получи поддръжка от страна на най-популярните интернет приложения като FourSquare, Facebook и Twitter. В Европа конзолата ще бъде на цена от 249 евро, колкото ще струва и PlayStation 3.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за