Разкрита по време на Е3 2019, Deathloop на студиото зад Dishonored и Prey, Arkane Studios, ще е една от първите игри, които ще представят силата на новото хардуерно поколение.

Тази седмица Bethesda проведоха редовното издание на Quakecon, което очаквано тази година се казваше Quakecon at Home. Именно по време на събитието, което все още тече, беше показан и видеодневник към Deathloop. Във видеото може да чуем хора от Arcane Lyon, които отговарят за работата по играта: игровият директор Динга Бакаба и художественият директор Себастиен Митон. Именно от Бакаба разбираме, че Deathloop ще е „напомпана от мощта на PS5“ и самата игра ще е „празник за сетивата“ – нещо, което определено може да се обзаложим, че е така. Ярки цветове, много екшън, запазени за игрите на Arkane геймплей елементи, играта следва двамата наемни убийци Джулиана и Колт, които са приклещени от обстоятелствата на остров в опит да се убият. „Обстоятелствата“ се заключават в това, че са хванати във времеви капан, което означава, че те преживяват един и същи ден отново и отново.

„Свързвате заедно онова, което се е случило на острова, кой сте вие, какво правите там и как може да избягате“, обясни Бакаба по-рано това лято по време на PS5 Future of Gaming. „Разликата от един roguelike в случая е… Представете си, че намирам улика, а скоро след това умирам. Прогресът все още си е на лице. Може и да загубите оръжието, което сте открили, но историята си се придвижва напред. Колт вече знае нещо, и играчът също вече знае нещо важно, и те трябва да направят нещо по въпроса“. И макар и да изживявате един и същи ден отново и отново, вие не започвате на едно и също място, имате и различни цели.

„Deathloop ви пренася към мистериозния остров Блекрийф, където се води безконечна война между двама необикновени наемни убийци, която ще определи бъдещето на острова. Като Колт, вие трябва да намерите начин да прекъснете времевата дупка, която е сграбчила острова в един безспирен цикъл, докато в същото време сте преследвани от жителите на острова. Използвайки мощните си оръжия и способности, вие ще трябва да елиминирате осем ключови цели из целия зашеметителен, макар и хаотичен остров преди денят да започне от начало, за да прекъснете времевата примка веднъж и завинаги. Но в сенките се спотайва вашият голям съперник, наемният убиец Джулиана, чиято единствена мисия е да убие Колт и да не му позволи да спре повторенията на този единствен ден. Учете се от всеки цикъл, опитвайте нови подходи и начини и прекъснете веригата“, гласи анонса на играта.

По-долу може да видите и геймплей от Deathloop, представен през юни по време на вече споменатия PS5 Future of Gaming.

Играта излиза за PC и PlayStation 5.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари