Ново, неиздавано досега видео представя неосъществен Prince of Persia проект

2
264

Prince of Persia бе един от най-амбициозните франчайзи на Ubisoft и събираше милиони геймъри с всяка игра. От поредицата обаче отдавна не сме виждали нови попълнения. От цели осем години в YouTube присъства мистериозно видео с име Prince of Persia Redemption. Тази седмица разработчици потвърдиха, че това всъщност е рекламен материал на прекратен от Ubisoft проект.

Новините бяха потвърдени от Джонатан Купър, бивш служител за студио Ubisoft Montreal и сега работещ върху The Last of Us Part II. По неговите думи видеото не представя реален геймплей, а е част от предварително визуализирани кадри на Каи Нгиен от Ubisoft Montreal. Екипът му толкова добре се е справил с изпълнението на демото, че е ползвал същия метод и за презентацията на Assassin’s Creed III. На пръв поглед даже изглежда, че кадрите всъщност са произведени от същия енджин. Ubisoft обаче бързо преустанови работата върху играта поради разногласия с Джордан Мекнер, създател на поредицата и собственик на нейния лиценз. Не е ясно защо видеото се появява в интернет и от кого е изтекло. Преди две години в същото видео акаунтът на техническия директор на Ubisoft Montreal (Марк-Андре Бело) остави коментар. В него той пита откъде потребителят се е сдобил с кадрите.

Уви, това не значи, че скоро ще видим нова Prince of Persia игра. Последното попълнение в поредицата The Forgotten Sands излезе на пазара преди десет години. Сега Ubisoft е замразила целия франчайз без ясна информация ще видим ли ново заглавие. Представител на компанията единствено сподели пред Kotaku, че Prince of Persia е „обичан франчайз, важен за нашата работа през всичките тези година„.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари