Някои GTA Online геймъри напоследък се оплакват от нов удар от хакери, които са способни да откраднат милиони долари в играта от неподозиращите. Въпреки че хакването на Grand Theft Auto Online не е новина, този „трик“ кара дори заклетите фенове да останат офлайн докато проблемът не се разреши.

Във форуми, статуси в Twitter и във видеа в YouTube през последните дни много играчи описват начина, по който внезапно се сбогуват със скъпите си долари, като по този начин нелегално получават допълнителна репутация. Допреди хакерите си позволяваха сами да се сдобиват с пари, предмети или редки коли, но сега с нов софтуер наречен „мод менюта“, измамите нанасят много щети на всички.

Tustin, разработчик, който е работел върху PS3 GTA V мод меню, сподели, че лошото на този експлойт е че може да бъде добавен към мод менютата без излишни усилия и бързо да се разпространи по други платформи. Въпреки че бъгът все още не се наблюдава от много геймъри, засегнатите губят милиони долари от своите суми, което пък им дава прекалено бързо възможността да вдигнат ниво и да си увеличат ранга (което Rockstar отчита и спира достъпа на съответния геймър).

Rockstar съобщи, че е наясно със случая и е направила специална страница за поддръжка, докато екипът „работи активно върху проблема“. Въпреки че засега нямаме потвърден интервал от време, през който експлойтът да се премахне, Rockstar се слави с бързо реагиране на бъгове, така че това трябва да се случи съвсем скоро.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за