fbpx
21.3 C
София

Нов инструмент с изкуствен интелект на Ubisoft автоматично генерира репликите за NPC-тата в игрите

Най-четени

Ubisoft, разработчикът, който стои зад популярни игри като Assassin’s Creed и Far Cry, обяви, че използва инструмента с изкуствен интелект наречен „Ghostwriter“ за писане на диалози за някои от игрите си с цел да поддържа индивидуално интересни и реалистични NPC-тата (неигровите персонажи) с по-малко ръчна работа.

Компанията казва, че инструментът не замества сценаристите на видеоигри, а вместо това ще облекчи задачата за писане на фрази или звуци, издавани от NPC по време на задействано събитие. Ghostwriter генерира първите чернови, за да даде на сценаристите повече време да се съсредоточат върху общия разказ.

„Говоренето и издаването на звуци са основни характеристики за потапянето на играчите в игрите – разговорите на NPC-та помежду им, диалогът с врага по време на битка или размяната на мнения, задействана при влизане в дадена зона осигуряват по-реалистично преживяване и карат играча да се чувства така, сякаш играта около него съществува извън неговите действия. И двете обаче изискват време и творчески усилия от сценаристите, които биха могли да бъдат изразходвани за други основни елементи на сюжета. Ghostwriter освобождава това време, но все пак позволява на сценаристите известна степен на творчески контрол.“

пише Ubisoft в публикация в блога си

Процесът започва с това, че сценаристите първо създават герой и вид взаимодействие или изказване, което биха искали да генерират. След това Ghostwriter генерира варианти, от които сценаристът може да избира и да редактира, за да отговори на нуждите си. Процесът използва сравнение по двойки като метод за оценка и усъвършенстване, което означава, че за всеки генериран вариант инструментът предоставя два варианта, които ще бъдат сравнени и избрани от сценариста. След като бъде избран един от тях, инструментът се учи от предпочитания избор. Идеята е, че след като сценаристите направят хиляди избори, инструментът ще стане по-ефективен и точен.

Бен Суонсън, учен от отдела за научноизследователска и развойна дейност в Ubisoft, който е създал Ghostwriter, казва, че технология като Ghostwriter изисква сценаристите да се научат не само да използват инструмента, но и да го интегрират в процеса на производство на видеоигри. Целта на Суонсън и неговия екип е да предоставят тази мощ на изкуствения интелект на дизайнерите на разкази, които в крайна сметка ще могат да създадат своя собствена система, базирана на ИИ, съобразена с техните собствени дизайнерски нужди. За тази цел продукцията създава инструмент, наречен Ernestine, който улеснява всеки да създава свои собствени модели за машинно обучение, използвани в Ghostwriter.

Струва си да се отбележи, че след съобщението на Ubisoft някои разработчици на игри излязоха в социалните мрежи, призовавайки компанията да инвестира вместо това в сценаристи. Ubisoft отговори на критиките в Twitter, като отбеляза, че инструментът е създаден в сътрудничество с такива, и е просто за създаване на повече вариации за кратки реплики от NPC-тата в игрите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Logitech MX Anywhere 3S – тих и функционален мъник

Преди няколко дни Logitech представи официално своята нова мишка MX Anywhere 3S. Ако следите Kaldata редовно, то със сигурност знаете, че периферията на този...

Подобни новини