fbpx
15.8 C
София

Нов проект следи за грабливи микротранзакции в игрите

Най-четени

Появи се нова категория в PCGamingWiki, която е изцяло посветена на всичко около микротранзакциите. Във вчерашна публикация на основателя на този портал, Андрю Цай, стана ясно, че прихваща микротранзакциите в игрите под прицел, като специално отделя секция, която помещава образователен материал свързан с тази тематика.

“Много PC играчи нямат ни най-малка представа в какво попадат преди да инсталират най-новата ‘безплатна игра’”, пише Цай. След това той допълва, казвайки, че “тези игри може да съдържат манипулативни кутии с плячка, безнадеждно нечестна прогресия или платени опции, които развалят баланса в играта.”

PCGamingWiki е сравнително неутрален портал, който е центриран около фактологически проверена информация, която се отнася до хардуер, софтуер и мрежи. За разлика от други wiki-подобни сайтове в този бранш, съдържанието, което се фокусира върху игрите е предимно технически ориентирано. Публикациите са на първо място поставени от потребителска гледна точка и следят различни практики, като DRM (digital rights management) и зловредното му влияние върху гейминг преживяванията. В най-общ план, проследяването на микротранзакциите е сърцето и душата на портала.

Инициативата на PCGamingWiki е полезна, защото един от най-големите проблеми, които често разрушават потенциала на играта и доверието в студиото разрабитоло я, е именно нечестните микротранзакции. В последните години компании като EA и Activision са под обстрела на мнозинството от геймъри по света, тъй като редица пъти са използвали практики, които на първо място имат за цел монетизиране на играта, отколкото качество.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини