Нов софтуерен ъпдейт за Nintendo Switch носи отдавна чакани от потребителите функции

0
237

Nintendo Switch, рекламирана като най-гъвкавата конзола на пазара, открай време страдаше от известни ограничения в гъвкавостта. Nintendo обаче се вслуша в призивите на феновете и започна да разпространява нов софтуерен ъпдейт, носещ със себе си решения на отдавна съществуващи проблеми. Най-вероятно конзолата ще изтегли и инсталира ъпдейта автоматично. Можете и да го инсталирате ръчно през настройките.

Новата версия 10.0.0 на системата носи със себе си възможността да прехвърляте игри от вградената флаш памет на устройството на SD картата. Досега потребителите трябваше да изтеглят и инсталират заглавията си наново, за да им сменят локацията. Според Nintendo сега може да се прехвърлят „софтуер за изтегляне… и DLC-та“. Записите на игри и някои временни данни обаче трябва задължително да останат във флаш паметта.

Друго интересно допълнение е функцията да променяте предназначението на бутоните на контролерите (remap). С това Nintendo продължава по стъпките на Microsoft, която въведе тази възможност за Xbox One през 2015-та година. Според компанията, могат да се сменят конфигурациите на около пет стика и бутона. Задължително изискване обаче е те да бъдат Joy-Con, контролите на Switch Lite или Nintendo Pro контролери. Ако ползвате хардуер от друга компания, най-вероятно функцията няма да бъде достъпна.

Една незначителна промяна е добавянето на нови иконки за вашия профил, вдъхновени от Animal Crossing. Може да слагате и отметки на открити в интернет новини.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари