Нов Minecraft модър пресъздава точен модел на Земята и си търси екип

0
1710

В Minecraft редица геймъри са се опитвали да изградят достоверни модели на нашата планета земя. Един потребител обаче възнамерява да премине едно ниво по-нагоре в пресъздаването на планетата ни. Той основа нов проект, в който търси хора от всяко кътче на планетата, за да изградят заедно всички важни природни и архитектурни обекти, градове, дори по-малки селища.

YouTube потребителят PippenFTS използва генератора Terra 1 to 1, който е дело на orangeadam3 и shejan0. С помощта на още малко модификации, за да избегне някои ограничения на играта, Terra 1 to 1 използва топографски карти, карти на улиците и шосетата плюс бази данни за световните гори, за да отрази най-ефективно реалните особености на света. Всяко от трите измерения на едно кубче е еквивалентна на един метър от реалното пространство.

PippenFTS обаче предпочита да създаде много повече отколкото модел на терена. Той си е дал за цел да построи „всяка създадена от човека структура“ и затова основа проекта Build the Earth. Всеки може да се включи, за да построи своя собствен град. Самият PippenFTS се е нагърбил със задачата да построи Сиатъл.

Любопитните могат и да прочистват света от грешки при генерирането. Тъй като Terra 1 to 1 не разпознава вече съществуващи структури, те излизат в играта като странни наченки на терена. Плажовете също предизвикват проблеми, формирайки несъществуващи реално острови. Трети проблем е особената „безкрайност“ на света. В един момент, когато цялата земя е генерирана върху двуизмерната карта, ръбовете ѝ се продължават, водейки до една практически незавършваща Антарктика (например). PippenFTS предлага просто светът да се ограничи до реалните му граници, като по неговите думи „се пресъздадат теориите на хора, които векове и хилядолетия преди са вярвали, че земята е плоска„.

Проектът е мащабен и едва ли ще бъде завършен за няколко дни. От друга страна обаче PippenFTS вече има над 4000 последователя, с които общува в Reddit, и чрез Patreon покрива разходите по поддръжката на сървъра.

2 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари