Независимо от неуспеха на „Steam машините“, Valve не се отказват от това да се установят на полето на гейм хардуера и Steam Deck е демонстрация на тази амбиция. След няколко забавяния, породени от текущата криза с компоненти и чипове, компанията е готова да започне с доставките на преносимите компютърни устройства в началото на следващата година.

Valve напомниха на няколко пъти вече, че Deck не е конзола, а преносим персонален компютър и в качеството си на PC, компанията няма да затваря игри единствено за неговата платформа. „Това няма смисъл за нас“, пишат Valve в обновената секция с често задавани въпроси относно Steam Deck, насочена към разработчици. „Това е персонален компютър и би трябвало да стартира игри точно, както едно PC“.

Сред другите отговори на различни въпроси намираме например този за игрите за виртуална реалност. Макар че Steam Deck не е проектиран с цел поддръжката на VR забавления, то теоретично е възможно. Както знаете, преносимият компютър на Valve е с напълно открита природа – още една причина потребителите да спрат да наричат Deck „конзола“. Освен, че може да инсталирате каквато си поискате операционна система, да се ровичкате в BIOS-а и да го използвате като напълно функционално PC, може да инсталирате и други магазини за игри освен Steam. Ще може например да инсталирате игра без DRM защита от GOG и да я играете посредством Proton. „Може да инсталирате всяка една игра, която поискате, както на десктоп версията на Steam. Просто инсталирате приложението и го добавяте към Steam в десктоп режима и то ще ви се покаже точно, както на персоналния ви компютър“, пишат Valve.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари