Обратната съвместимост на Xbox Series X ще даде на старите игри HDR и 120 FPS

0
175

Microsoft заяви, че неговата нова конзола от следващо поколение Xbox Series X ще бъде съвместима с „хилядите игри“ за оригиналните Xbox, Xbox 360 и Xbox One. Сега стана известно, че това няма да бъде просто базова поддръжка на старите игри. Те ще започнат да изглеждат много по-добре откогато и да било. Информацията сподели директорът на направлението „Софтуер на Xbox Series X“ Джейсън Роланд.

Според неговите думи, игрите за оригиналните Xbox и Xbox 360 ще получат поддръжката на HDR режима и повишаване броя на кадрите в секунда от 30 на 60, а в някои случаи от 60 на 120 fps.

„Игрите с обратна съвместимост ще могат да използват пълната мощност на хардуера на Xbox Series X – централния процесор, графичната карта и флаш диска“ – написа той в своя блог. „Всички ограничения ще бъдат снети, а това означава, че всички игри ще работят с максималната си производителност, за каквато са били разработени. При Xbox Series X това ще доведе до по-висока и много по-стабилна честота на кадрите и рендиране с максимална резолюция и възможно най-високо визуално качество. Обратно съвместимите игри ще се зареждат значително по-бързо благодарение на специалния SSD от NVME тип с поддръжката на архитектурата Xbox Velocity“

Microsoft ще представи аналогични обновявания и за Xbox 360 игрите, пуснати на Xbox Series X. Някои от тях ще тръгват с 4К резолюция.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари