Обява за работа от EA подсказва, че Crysis 3 вече се разработва

0
14

Игралната компания EA публикува обява, че търси видео режисьор за своето партньорско студио Crytek. Сред задълженията на търсения служител ще бъде заснемането на кадри, които ще се използват в нова игра. Споменато е, че кандидатите, които имат познания по енджина CryEngine ще се ползват с предимство при подбора. Това подсказва, че вероятно заглавието Crysis 3 вече е в процес на разработка, съобщи Eurogamer.

Crysis 2 излезе през март 2011 година и до юли вече можеше да се похвали с три милиона продадени копия в световен мащаб. Добрите резултати бяха достатъчни, за да накарат EA да предвиди и трета част на поредицата. Изглежда, че компанията най-накрая е решила да възложи работата по новия проект.

Сред заглавията, по които работи германската компания Crytek се забелязва и името Ryse and Homefront 2. Играта ще бъде ексклузивна за конзолата Xbox 360 и ще поддържа Kinect.

Първата част от серията Crysis излезе през ноември 2007 година. Още тогава беше обявено, че поредицата ще бъде трилогия. Жанрът на игрите е екшън с елементи на научна фантастика, а перспективата е първо лице. Действията се развиват в бъдещето и първата игра захвърля геймърите на измислен остров, който е завладян от извънземни. Втората серия пренася битките в Ню Йорк, който е разрушен от космически пришълци, а къде ще се развиват действията в третата част – все още не е известно.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за