Огромен Minecraft ъпдейт променя най-скучния елемент на играта по невъобразим начин

0
620

Да, старата Minecraft игра все още се ъпдейтва. Нещо повече, последното допълнение (версия 1.14, именувана Village & Pillage) е вероятно най-голямото в историята на играта. То бе разкрито на Minecon Earth още миналата година и бе въведено тази седмицата. Това, което ще ви донесе, са много нови предмети и оборудване. Заедно с това светът ви ще се допълни с панди, лисици, нови врагове и… селяни.

Да, вероятно помните скучните селяни, които живеят в специални села и с които можете да търгувате. С новия ъпдейт те са станали изключително досадни и непочтени. Играчите често се нанасят в техните села, за да използват готовия подслон и фермите ви. Mojang обаче иска да ви накара да размислите.

Изглежда с новия ъпдейт селяните просто не зачитат личното ви пространство. Много потребители се оплакаха, че NPC-тата са започнали да спят навсякъде, където е възможно. Те вече могат да ползват легла, включително и вашите. И във всеки случай ще се опитат да го направят. Един геймър откри, че един селянин е влязъл в дома му да спи в леглото му, въпреки че мястото е изолирано с бутон и желязна врата. Фактът, че текстурата им при сън не се променя и селяните просто лежат с отворени очи, прави нещата още по-неудобни. Един от потребителите обаче сподели, че можете безпроблемно да ги изкарате от леглото си с въдица. Можете да попаднете и на досадни деца, които да подскачат в дома ви. Феновете вероятно разбират, че убиването на селяните не им помага, защото те могат да ги снабдят с ценни предмети чрез размяна.

Един начин да се измъкнете от досадните навици на селяните е да издигнете дома си над земята и да сложите стълби. Някои геймъри твърдят, че сега те не могат да ги ползват. Но като цяло новият ъпдейт радикално променя една привидно безинтересна част от Minecraft. Селяните са си същите, само че малко по-диви.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за