Огромната част от XBOX One геймърите използват Kinect, настоява Microsoft

0
48

На Microsoft бе необходима само една година, за да смени напълно позицията си по отношение на сензора Kinect – от твърдението, че XBOX One буквално не може да работи без него, компанията стигна до това да извади джаджата изцяло от конзолата.

И въпреки, че едва ли има някой, който да не е убеден в провала на моушън контролера, компанията настоява, че той все още се ползва.

„Като цяло, не можем да потвърдим колко точно потребители притежават Kinect и колко го ползват за своите конзоли. Това е едно ниво на подробности, до което не искаме да се докосваме. Мога само да кажа, че хората с Kinect все още представляват една наистина голяма общност и че същите тези хора го ползват доста често“, казва шефът на маркетинга в ХВОХ Майк Никълс.

По-нататък той продължава с това, че „огромното мнозинство“ от собствениците на XBOX One с Kinect управляват конзолите си с него.

Дръзки думи и до голяма степен напълно неверни.

Сухата статистика показва, че откакто сензорът бе премахнат като задължителен елемент от XBOX One, конзолата се продава по-добре, отколкото преди. Освен това, очевидно управлението с жестове в интерфейса на платформата е било толкова слабо ползвано, че Microsoft направо премахна тази опция. В същото време дигиталният асистент Cortana ще бъде добавен съвсем скоро към XBOX One, което ще елиминира напълно нуждата от Kinect, тъй като командите към Cortana ще могат да се дават с микрофона и слушалките.

„Когато пуснахме сензора, предполагахме, че той ще се ползва на 100 процента. От дизайнерска гледна точка, това бе опростяване на прогнозата и се оказа грешка“, завършва Никълс.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари