Преди оригиналният Xbox да стартира през ноември 2001 г., Microsoft демонстрира доста доста обемиста прототипна версия на конзолата на поредица пресконференции, която буквално прилича на масивна буква X.
Прототипът привлече много внимание от страна на медиите по това време, главно защото изглеждаше толкова непрактичен и откровен ужасен като конзола.

Оказва се, че не само това устройство Xbox действително работи, но все още е налично до този ден. Сега ще му бъде създаден нов дом в посетителския център на Microsoft, базиран в Редмънд, където ще седи спокойно в стъклена витрина. Мястото е своеобразен музей на историята на компанията и нейните продукти.

Устройството беше представено за пръв път по време на GDC 2000, където бившият главен изпълнителен директор на Microsoft Бил Гейтс показа хардуера на пресата. Разбира се, окончателната версия на „кутията на Бил“ ще се различава значително от модела на прототипа, но все пак има за задача да даде на разработчиците представа какво да очакват от машината.

Публикацията на известния гейм журналист Дийн Такахаши Opening the Box разкрива, че всеки прототип на Xbox е излят от солиден блок от алуминий, което води до това, че всяка единица струва 18 000 долара за производство.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за