fbpx
0 C
София

Онлайн играта на Switch може да струва под 30 долара на година

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Nintendo е най-иновативната гейм компания, но ако има едно нещо, което японският ветеран не успява да въведе добре, това е онлайн играта. С предстоящата поява на Switch най-сетне ще видим обещана модерна онлайн инфраструктура, която за пръв път в историята на компанията ще бъде платена.

Официалната цена все още не е фиксирана, но според самият Татцуми Кимишима, президент на Nintendo, можем да очакваме годишна такса в размер на еквивалента на 18 до 27 долара. Срещу нея ще получите мултиплейър игра, месечни безплатни игри за Nintendo Entertainment System и Super NES, както и мобилно приложение за организиране на онлайн дейността.

Ако тези цифри се запазят, това ще бъде страхотна оферта за всички собственици на Switch, тъй като на практика е най-малко на половината на онези 60 долара годишен абонамент, който Microsoft и Sony таксуват за своите услужи.

Абонаментът за Xbox Live Gold и PlayStation Plus е сериозен източник на приходи за двете компании и закономерно Nintendo също иска да подсили собствените си финанси, предлагайки подобна услуга. Ако онлайн играта бъде добре изпипана и предложи по-голяма гъвкавост спрямо предните конзоли на компанията, Switch може да се окаже с още едно неочаквано предимство пред конкуренцията.

Конзолата излиза на пазара на 3 март.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини