Онлайн тормозът и тази година ще трови гейминг света

1
27

Сблъсквали ли сте с езика на омразата в Интернет, с онлайн тормоз, необосновани атаки или просто тролене? Е, кой не е, вероятно ще кажете? А попадали ли сте на злобни и натрапливи агресивни хора в света на любимата ви онлайн игра, гейм форум, онлайн общност? Отново – кой не е попадал на нещо подобно. Дали ще е геймър срещу геймър, тролове срещу разработчици в Twitter и Facebook, Интернет дава глас на малки злобни душици, криещи се зад анонимността на онлайн пространството, за да изливат черната си злост над другите. Това е проблем, особено за младите хора, които могат да приемат подобно поведение за вид етикет или стандарт за поведение в онлайн пространството. Тормозът в гейминг света е акцент в материал на Роб Фейхи от GamesIndustry.biz, който разглежда тенденциите в света на видеоигрите за настоящата година.

Фейхи не вижда как ще се променят нещата тук и според него проблемът с онлайн тормоза ще определя взаимоотношенията между членовете на общностите и тази година. И докато за проблема се говори на срещи и конференции и вече се вземат по-активни действия с проблема, компаниите няма как да контролират социалните мрежи и широкото интернет пространство ще остане средище за онлайн насилници.

За това докъде са стигнали нещата напомня случка отпреди дни, когато Бен Броуд от Blizzard обясни в тема в Reddit, че независимо от желанието на геймърите за повече видеоклипове, направени от самите разработчици за Hearthstone, те просто не искат да се появяват в публичното пространство, именно, заради страха им, че ще бъдат нападани словесно, заплашвани и обиждани. А директната връзка на гейминг общностите със създателите на любимите им заглавия е важна и изключително ценна, но тя бива прекъсвана от едни малки, но шумни групи агресивни участници в този диалог.

От законодателна гледна точка също малко може да се направи, смята Фейхи, като причина за това той посочва възхода на фашистки и националистически политически сили в Западна Европа.

Има обаче и неудобна истина, която самите разработчици не искат да признаят и може би тя е показателна за липсата на работещи решения. „Но проблемът е, че независимо, че тормозът бива взет сериозно, индустрията всъщност няма някакви добри отговори все още, и отговорите, които имаме биват замитани под килима от страх, че малкото шумно малцинство потребители, които считат тормоза за част от „гейминг културата“ ще се отдръпнат“, смята Фейхи.

Що се отнася до другите прогнози на Фейхи то те са новите конзоли Switch и Xbox One Scorpio, състоянието на виртуалната реалност и мобилния гейминг. Любопитно звучи предвиждането му за VR истерията завладяла света през миналата година. Истерия, която изглежда не е получила основание. Фейхи смята, че тази година виртуалната реалност ще поеме своя път извън света на видеоигрите – в областта на имотните продажби, медицината и други. Що се отнася до VR игрите, тази година индустрията трябва да представи истински VR игри, а не експерименти. И в тази връзка Resident Evil 7 VR ще покаже съдбата на проекта.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

А вие до кога ще ни тормизите с тези „тролски“ теми ? цялото заглавие на новината е като – И тази година ще трябва да си плащаме сметките.
Не ни казвате нищо ново , казвате ни нещо с което всеки е запознат и няма оттърване от него.Статия тип пълнеж