Основателят на Epic Games обвини Microsoft в монополизация на РС гейминга

5
96

С новата си Universal Windows Platform (UWP) схема, Microsoft се опитва да монополизира разработката на РС игри, твърди съоснователят на Epic Games Тим Суийни.

По думите му, UWP е лоша перспектива за всички, свързани  с РС гейминга – играчи, разработчици, издатели и разпространители. В основата на платформата е възможността за създаването на софтуер, който да върви на всички устройства с Windows 10 – от телефони през лаптопи и десктопи до ХВОХ One.

Според Суийни, основният проблем на UWP е нуждата всичко това да минава през Windows Store; въпросните приложения няма как да се свалят от сайта на създателя игри пък да се продават или ъпдейтват извън официалния дигитален магазин на Microsoft. Този ограничен режим пречи на правото на разработчиците и издателите да имат директен контакт с геймърите, казва Суийни.

„Microsoft на практика изисква от разработчиците да предадат целия си контрол на заключената UWP екосистема. Според мен това е най-агресивният ход, който компанията някога е правила“, завършва съоснователят на студиото Epic Games, което бе дългогодишен партньор на Microsoft.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари