Скоро след представянето на новото конзолно поколение стана ясно, че много игри, излезли за PS4 и Xbox One ще получат безплатен ъпгрейд за PlayStation 5 и Xbox Series X. Но не всички. Control на Remedy Entertainment например. В интерес на истината трябва да „уточним“, че играта ще получи и няма да получи такъв ъпгрейд. Объркахте ли се? Ето за какво става дума.

Миналата седмица Remedy разкриха специалното издание на Control с името Ultimate Edition. То ще включва базовата игра и двете допълнения за играта: The Foundation, което вече излезе, и AWE, чиято премиера е на 27-ми този месец, режимът Expedition, фото режим и всичко, появило се за играта дотук. В същия ден Ultimate изданието ще излезе в Steam за PC, а на 10-ти септември и в магазина на Epic Games, както и за PS4 и Xbox One в дигитален вариант. В края на годината то ще се появи за настоящето конзолно поколение във физически вариант, когато ще излезе и в дигитален вариант за PS5 и Series X. Тоест, ако притежавате сега копие на играта за PS4 или Xbox One, няма да получите обещания от други издатели ъпгрейд.

Тази седмица получихме и разяснение по отношение на интересна концепция, която Remedy представи с анонса на датата на излизане на AWE и трейлъра към допълнението. Става дума за т.нар. „Свързана вселена на Remedy“ (Remedy Connected Universe). Макар и самостоятелни игри по отделно, пише в блог публикация творческия директор и сценарист Сам Лейк, игрите на студиото сами по себе си представляват „праг“ към една по-голяма и свързана вселена, потвърждавайки предположения, изразени от фенове на игрите на Remedy, че събитията, показани в Alan Wake са едни от многото случаи, които Федералното бюро по контрол след в Control.

„Идеята е, че разказите, представени в някои от нашите игри са свързани по някакъв начин, един свързан свят от истории и събития със споделен характер и място на действието. Всяка игра си е самостоятелно преживяване, но всяка игра е също така и праг към една по-масивна вселена с вълнуващи възможности и преплитащи се събития. Бавно, методично и скрито от публиката, ние планирахме и мислехме как да превърнем това в реалност. Абсолютно съм развълнуван да споделя с вас в момента, че е дошло времето да предприемем първата конкретна стъпка в това отношение, установявайки Свързаната вселен на Remedy. Нямате си представа колко щастлив се чувствам да направя това изявление най-накрая“, пише Лейк. Именно AWE е тази първа стъпка. И нещо повече. Лейк споделя, че Remedy вече работят по своята следваща игра, в която, както разкрива Лейк, събитията се развиват в същата обща вселена. По-рано тази година, Remedy подписаха договор с Epic Games Store за публикуването на не една, а две игри от споменатата вселена, което означава, че хоризонтът пред финландското студио е по-ясен откогато и да е било.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари