Останаха само четири големи издателя, казва шефът на Take-Two

0
12

Пазарът на ААА игри се свива и днес има по-малко големи студия и издатели, отколкото само преди десет години. В тази нова среда процъфтяват само онези компании, които реално могат да си позволят да правят високобюджетни заглавия.

Това е заключението на шефа на Take-Two Щраус Зелник, което той поднесе в речта си по време на годишната Technology, Media, and Telecom Conference.

„В гейм индустрията настъпиха големи промени. Вече е доста трудно да създаваш ААА игри, които да са конкурентоспособни. Не не сме единствената компания, която го прави, но като нас има само още три. И от тези четири смятаме, че сме на трето място“.

Кои тогава са тези три други ААА компании – Зелник дипломатично отказва да поясни. Може би Activision,  EA и Ubisoft, което пък би било шамар в лицето на издатели като  Square Enix, Warner Bros  Bethesda, Blizzard и Capcom.

Според Зелник, по-надолу в йерархията се нарежда голям брой малки и средни издатели и студия, но в тяхно лице той не вижда конкурент.

„Хората ме питат какво мисля за онези малки и независими студия и издатели, които правят инди игри. Отговорът е, че техните проекти са интересни, но нека бъдем откровени – те не могат да направят онова, което правим ние. ААА игрите не се създават в гаражи, тези дни отдавна отминаха. Сега ви трябват поне сто души, които да работят по даден проект най-малко две години. Това е скъпо, комплексно и трудно начинание“, завършва Зелник.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари