Изглежда, че Ubisoft не преживява най-добрите си времена като компания. Студиото отчита рекордни продажби на последния Assassin’s Creed, беше представена и амбициозна визия за бъдещето на поредицата. В същото време обаче, през лятото на миналата година студиото отписа вече анонсирани заглавия, като Ghost Recon Frontline и Splinter Cell VR, както и две неразкрити игри. Скандалите около непристойно поведение на представители на ръководството на компанията продължиха и през есента, а един от най-големите проекти на Ubisoft – Avatar: Frontiers of Pandora – беше забавен с година. Тази седмица стана ясно, че излизането и на друга тяхна игра ще бъде отложено, макар че това сякаш се очакваше. Става дума за Skull and Bones, пиратското приключение на френското студио, чиято премиера се отлага за пореден път.

Играта така или иначе има проблематична разработка още от анонса си преди шест години. Една от последните новини свързани със Skull and Bones дойде през ноември миналата година, когато шефът на Ubisoft Singapore Юго Рикур беше отстранен от длъжността си, макар че причините за това официално не бяха съобщени. Според информация на медиите тя се крие в неприлично поведение и упражняване на тормоз на работното място.

Информацията за отлагането на излизането на играта идва от наскоро публикуван финансов отчет на Ubisoft, като по информация на Axios, студиото обявява също така решението си да зачеркне издаването на три необявени заглавия. Отчита се забавяне в продажбите, както и редукция в цените от $200 000 000 и обща промяна на заложените преди перспективи.

„Очаквано е, че сме разочаровани от скорошното ни представяне на пазара“, пише в документа (PDF) главният изпълнителен директор на компанията Ив Гийемо. „Изправени сме пред контратиращи пазарни динамики във време, в което индустрията прави преход към мега-брандове и дълготрайни игри под формата на услуги на фона на влошаващите се икономически условия, засягащи потребителското харчене. Независимо от отличните оценки и приема на играчите, както и амбициозните маркетингови планове, бяхме неприятно изненадани от лошото представяне на Mario + Rabids: Sparks of Hope в последните седмици на 2022 и началото на януари. Следователно, с одобрението на борда на директорите ние предприемаме допълнително важни стратегически и оперативни решения днес. От ключово значение е да продължим да адаптираме нашата организация, да засилваме допълнително изпълнителната ни стратегия и в същото време да сме уверени, че доставяме, както удивителни игри на играчите ни, така и огромна творческа стойност“. Докладът съобщава също така и сериозно редуциране на прогнозните продажби за годината от вече заявените €830 милиона на €725 000 000. Часове след излизането на доклада, цената на акциите на Ubisoft на борсата „Дау Джоунс“ се сринаха с почти 15% до $4.39 на дял.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари