Относно една игра, която можеше да има култов статут, но…

2
139

Представяли ли сте си игра в която да присъстват всичките тези страховити злодеи от филмите на ужасите, и в която се бият един срещу други, използвайки своите специални сили и умения, за да се нараняват и убиват, точно така, както правят с жертвите си във филмите? Е, ако е така то ще научите в следващите редове за точно една такава игра. Проект, който за съжаление е прекратил съществуването си доста отдавна. Името му: Terrordrome.

Въпреки, че проектът съвсем не е от вчера, той не е толкова известен на много хора. Една от причините за това, може би е, че не е разработван от някои от големите имена в бранша, и маркетинга и рекламата явно не представляват най-важното за създателите на играта. Кои са те ли? Според страницата с „често задавани въпроси“ на уебсайта на играта може да прочетем, че зад проекта стоят :“отдадени на идеята, талантливи хора, които са професионалисти в своята област и изпитват удоволствие от това да създават игри в свободното си време.“

Другите неща, които е нужно да знаем e, че е била предназначена за PC и е имала геймплей, близък до този на Street Fighter. Използва енджина Fihter Maker 2nd от 2002 година. Изпълнена е с доста насилие и бой, тактика и много хумор. А едно от най-важните неща, била е безплатна .

Кои са злодеите с които може да играем в една от последните версии на играта? Фреди Крюгър, Джейсън от „Петък 13-ти“, Коженото лице от „Тексаското клане“, Майкъл Майърс от „Хелоуин“, Ghostface („Писък“), Аш („Злите мъртви“), Чъки („Детска игра“), Пинхед („Хелрейзър“), Хърбърт Уест („Реаниматорът“) и Кендимен.

За съжаление, разбрали за проекта и предстоящото пускане на играта, големите компании, държащи запазените права на част от въпросните герои изпратили на създателите на играта (интересно би ми било как изглежда агента на Чъки, или кой би помислил да каже на Пинхед, че не може да му помогне…) заплашително писмо за прекъсване на проекта, лишавайки хиляди хора да се насладят на едно истински покварно гейминг удоволствие, където може да играете с малкият зъл Чъки срещу страховитият Кендимен, или да изправите Пинхед срещу Ghostface и да разплискате тонове кръв и забранено удоволствие по десктопа си. Все пак да „благодарим“ на мейджър-компаниите за това, че няма да ни позволят това.

А може би…

Трейлър:

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари