Относно причините за появата на енджин специално за Watch Dogs

1
15


В интервю за DSOGaming Давид Гуей, старши продуцент на Watch Dogs, обясни какво е накарало екипът разработил играта да изберат да направят специален енджин за заглавието, пренебрегвайки по-лесното решение – да лицензират някое от големите имена.

Гуей обяснява, че работата по Disrupt Engine е вървяла паралелно с работата по хакинг приключението. „Знаехме, че това, което искахме да постигнем изискваше да създадем изцяло нова технология. Това бе предизвикано от динамиката и наситеността на един модерен град, нуждата от това да предоставим на играещият и най-малките детайли, възможността да профучите през този свят със 150 мили в час, като в същото време запазваме целостта на детайлите и да стимулираме по-силно въздействието върху играещия, така че да повярва на достоверността на този свят и да го накара да желае да играе играта“, обяснява той.

Гуей разказва, че в Watch Dogs на играещият ще му е дадена свободата да избира от богат набор от възможности и играта трябва да откликне на неговите желания.

Запитан относно нелицензирането на външен енджин, Гуей заяви, че именно изложените от него особености на заглавието е наложило да не се обърнат към решения като CRYENGINE и Unreal Engine 4. „Технологиите, за които говорите (споменатите два енджина) са ориентирани към генерирането на сериализирано съдържание, с което може да изграждате съдържание на основата на нива, но не и игра, която се опира на реално „отворен“ свят без наличието на контролни точки, етапи и презареждане на съдържание. Освен това, когато става дума за онлайн гейминг то те третират съдържанието по един традиционалистки начин и ви се налага да минавате през менюта и други такива неща, което ясно разграничава мултиплейъра от сингъл играта“, обяснява разработчикът. „Не на последно място тук взехме под внимание обстоятелството, че ние щяхме да притежаваме пълни права над технологията. Това стимулира разработчиците и облагодетелства иновациите във всеки един аспект. Това гарантира, че няма да се сблъскаме с „черни кутии“ и екипът има възможността да разшири капацитета на енджина, за да отговори на всичките му нужди“.

Ейдън Пиърс идва, за да хакне ума ви в края на ноември.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

… Корегирайте статията , днес сутринта блога на Ubisoft съобщиха че я отлагат за 2014…
http://blog.ubi.com/watch-dogs-delay/