Square Enix вече потвърди официалната дата за пускането на ъпдейта на тринадесетата глава на Final Fantasy XV – 28-ми март. Това съобщи ръководителят на проекта Хайме Табата в последния стрийм с отчета на издателя.

Глава 13 беше горещо обсъждана малко след издаването на Final Fantasy XV, за която се предполага, че ще превърне отворения свят на играта в линеен формат. Още повече, тя би трябвало да отговори и на доста въпроси останали без обяснение.

Въпреки спекулациите, че Square Enix прибързва с тази част от играта, Табата побърза да каже, че това не е вярно. Той обясни: „Разработването на глава 13 беше решение на екипа. Нивото на вълнение на геймърите при минаването на тази част е по-високо от това, което искахме. Ние вярваме, че допълнителната работа върху тези детайли ще спомогне за по-пълноценно преживяване“.

Ъпдейтът ще е достъпен заедно с епизод Гладио, който е „оригинален епизод, разкрит през погледа на Гладио, който не беше достъпен за игра в главната Final Fantasy XV.“. Square Enix потвърди и предстоящ ъпдейт на 21-ви февруари, който включва много нови допълнения. Той поддържа PlayStation 4 Pro и ще позволи изпълняването на играта на 60 кадъра в секунда, ще добави нови куестове за време и ще повиши максималното ниво до 120. Освен това играчите ще могат да правят повече снимки и дори да слушат музика докато яздят Чокобо.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!