По-рано този месец, Sony даде разяснение относно дизайна на PlayStation 5, който се различава значително от предишните поколения конзоли на компанията.

Един от главните инженери, работили по PS5, Отори Ясухиро, обясни, че по-обемната форма на конзолата е била провокирана от решението да бъде поставен един по-голям вентилатор, отколкото два по-малки. Той обясни, че хардуерно, контролът на два вентилатора е щял да се осъществява по-трудно от избора на един. Освен това, така производството на конзолата е щяло да се оскъпи допълнително.

Дали съществува проблем тук не е известно, но GamingBolt привеждат материал на Bloomberg от тази пролет, когато изданието излезе с информация, че Sony имат намерението да заложат на изключително скъпа обща охладителна система за PS5, като даже компанията се опитва по всякакъв начин да запази цената на машината възможно най-ниска спрямо високата производствена сума – слух, който не намира потвърждение. Изглежда обаче, че има нещо тук, понеже тази седмица представител на компанията обясни, че Sony ще издават обновления на фърмуера за тази охладителна система.

Признанието за това беше направено отново от Ясухиро, шеф на отдела, занимаващ се с термо и механичния дизайн на конзолата в интервю за 4Gamer (чрез ResetEra). Той обяснява, че Sony ще събира информация за представянето на вентилаторната система и ще налага различи подобрения към нея, базирайки се на данните, които биват получавани.

„Различни игри ще излизат в бъдеще и ще събираме информация за поведението на APU компонента за всяка игра. Планираме да оптимизираме контрола на вентилатора на основата на тези данни“, обяснява той.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари