Очакваният Gears of War филм няма да се базира на игрите, нито да им влияе

0
138

От известно време се разработва филм по поредицата Gears of War. Той обаче се опитва да прекъсне тенденцията и по никакъв начин да не се обвързва със сюжетите от видеоигрите. Според създателите това би спомогнало да нарасне интересът на потребителите, останали разочаровани от опита си с кинематографични римейкове на любимите им гейминг заглавия.

Това сподели Род Фъргюсън от студиото The Coalition, отговорно за разработването на хитовете Gears of War. Според него първоначалният замисъл бе новият филм да бъде „страхотен сам по себе си“ и на второ място „страхотен Gears of War филм“. Фъргюсън сподели: „Принципно начинът, по който си мислехме, бе: този филм трябва да бъде в паралелна реалност. Той не трябва да зависи от сюжета на игрите, нито да му влияе„. По този начин сценаристите имат свободата да създадат оригинални концепции без ограничения. Според Фъргюсън много франчайзи са работели с филмови продукции на принципа на „играта-Библия“ – има точни правила, които екипът трябва да спазва и да не ги пренебрегва. С Gears of War подходът е друг.

„Когато започнахме, имахме две страници. Казах на сценаристите, ето ви лист с препоръки. Ние искаме те да могат да разработват новите си идеи неограничено и да направят нещата различно.“

Филмът по Gears of War премина през няколко етапа на разработка в рамките на скромните 12 години. Първоначално правата купи компанията New Line Cinema, отговорна за трилогията „Властелинът на пръстените“. Преди три години обаче Microsoft заяви, че нов филм се снима всъщност от Universal Pictures. За момента няма обявени актьори и дори режисьор. През ноември 2018 Ф. Скот Фрейжър бе нает да напише примерен сценарии и досега само Дейв Батиста (от Пазители на Галактиката) е изявил желание да участва. Но докато чакаме евентуална филмова продукция, ще можем да се насладим на новата игра Gears 5 през септември за Windows и Xbox One машини.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари