Очакват се промени в начина на разпространение на физическите копия на игри

0
335

Колкото и да е разпространена дигиталната дистрибуция на приложения, по света все още съществуват хора, които си купуват игри и програми, съхранени на дискове. Даже новата Nintendo Switch конзола работи със специални карти. Според Европейската институция за информация за игри (PEGI) тези физически издания трябва да се съобразяват с модерните трендове. И тъй като през последните две години микротранзакциите станаха широкоразпространени навсякъде, купувачът трябва да знае за тях още от кутията.

Затова към края на годината физическите издания на игри ще имат допълнителен етикет, който обозначава наличието на вътрешни покупки. Директорът на PEGI Саймън Литъл коментира: „Като се има предвид голямата важност на физическите издания на пазара, това беше важна дупка, която трябваше да се запълни. За родителите, които не са напълно запознати с белезите на гейминг индустрията, присъствието на един етикет… ще активира рефлекс да държат под око детето, след като му бъде дадена играта. Информация, която понякога родителите изпускат„.

Вероятно въвеждането на тези знаци е породено от нарастващото недоволство от стратегията в игри като Fortnite или Star Wars: Battlefront 2. Много родители са се оплакали, че децата им похабяват излишни пари по оборудване или кутии с плячка. PEGI дори е организирала проучване с помощта на компанията Ipsos, според което родителите на от две до пет деца геймъри трябва да имат отделни разходи за видеоигри. Така че именно по Коледа кутиите на хитовете на FIFA и Call of Duty ще бъдат отбелязани, за да знаете какъв подарък да купите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари