Очаква се Call of Duty: Elite да направи $50 милиона до края на 2012г

0
22

Според инвестиционната компания Wedbush Securities Call of Duty: Elite ще се разпродаде като топъл хляб почти моментално. Компанията вярва, че услугата ще спечели около $50 милиона до края на 2012г.

Очакваме поне 1 милион човека да дадат по $50 за едногодишния абонамент на Elite до края на тази година. Ефектът на обществото на Call of Duty може да направи верижна реакция, където когато някой фен закупи тази премиум услуга и получи достъп до нови карти, други хора ще забележат и също ще поръчат Elite, с цел да бъдат конкурентноспособни възможно най-бързо.“

По преценка на Wedbush през следващата година броят на закупилите Elite ще достигне 3 милиона, а през 2013 – 5 милиона. Компанията очаква услугата да остане с непроменена цена поне през първите 2 години, като разчита, че междувременно Activision ще отворят и онлайн магазин.

Въпреки безплатния еквивалент в Battlefield 3, Wedbush очакват играчите да закупят Elite не само заради постоянните DLC пакети, но и защото ще спестят $10 годишно. Абонатите на Elite ще получат 20 DLC пакета годишно, напълно безплатно, вместо досегашните 16, за които трябва да се плаща поотделно.

Elite ще се появи заедно с Modern Warfare 3 през ноември, а закупилите Твърдото издание ще получат безплатен едногодишен абонамент за услугата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за