Още един рекорд на Super Mario Bros. 3: преминаване на цялата игра за 2 секунди

0
105

За да може само за две секунди от началото на играта Super Mario Bros. 3 да се озовете във финалната сцена с принцесата е необходимо да натискате бутоните на контролера със скорост 6000 пъти в секунда. Това не е във възможностите на нито един човек и за задействането на тази възможност бе използван робота TASBot, в който всички необходими сигнали, които трябва да се подадат, са програмирани предварително.

 

Engadget допълва, че сигналите към конзолата са подавани с помощта на робота R.O.B., който през 80-те години се използваше от Nintendo за маркетингови цели с идеята за увеличаване продажбите на NES конзолите в САЩ. В наши дни компютърни ентусиасти го модифицираха по такъв начин, че стана възможно подаването на сигнали към приставката за натискане на бутоните със скорост 6000 пъти в секунда.

 

 

Този бъг бе демонстриран по време на фестивала Summer Games Done Quick, на който традиционно се събират любителите на бързо превъртане на най-различни компютърни игри.

 

 

Клипът показва, че наистина играта Super Mario Bros. 3 може да бъде мината само за 2 секунди, но удоволствието от това изглежда твърде съмнително. Всъщност, в долната част на екрана се вижда, че за това постижение те са събрали $900 000. А може да се окаже, че и други игри могат да се превъртат по този начин.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари